Proč používat nádobí s nepřilnavým povrchem? 

Nádobí s nepřilnavým povrchem je skvělým pomocníkem do každé kuchyně. Pokud máte rádi zdravé vaření s použitím minimum tuku či bez tuku, určitě využijte tuto možnost. 

Ráda vařím s tímto nádobím. Ne jenom, že toto nádobí je pomocníkem při zdravém vaření, ale je skvělé i na údržbu. Pokrmy se v něm nepřipalují. Na jeho mytí nemusíte používat ani moc mycího přípravku. Jelikož je ale nepřilnavý povrch citlivý, tak do myčky nepatří. Na to si dávejte pozor. 

Něco málo z historie nepřilnavého nádobí

Nepřilnavé nádobí přišlo na trh až ve 20. století. Náhodou. Americký chemik Roy Plunkett vynalezl při výrobě chladiče do ledniček PTFE, registrovaný pod značkou Teflon. Ten se díky svým vlastnostem používá napříč různými obory a ne jenom v kuchyni. 

Další nepřilnavé povrchy začaly vznikat až na přelomu 21. století. Zpočátku se kromě keramického žádný jiný neprosadil. Na dnešním trhu již máme několik druhů nádobí s nepřilnavým povrchem. Mají různá složení. Při jeho výběru se nedívejte jenom na marketingové tahy, ale na jeho vlastnosti. 

Cena nádobí

Cena nádobí se pohybuje v rámci stovek, ale také i tisíců. Existují i sady, kdy si můžete nádobí pořídit s lepší cenou. Za mě je nejlepší značka BerlingerHaus. S tou jsem velice spokojená. BerlingerHaus pořídíte v sadě i jednotlivé kusy zvlášť. 

Kus nádobí vychází na zhruba od 300 Kč a pohybuje se až do výše přes 2 tisíce korun. Sady vychází cenově zhruba od 2 tisíc do 6 tisíc za sadu o 24 kusech. 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace