Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

 Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, tatarka pro HIT


Ingredience:

Placky:

  • Kuřecí prsa - 2 ks
  • 1 vejce z volného chovu nebo 5 křepelčích vajec
  • Hrst přírodního strouhaného tvrdého sýru
  • Kousek cibule
  • Sůl, stroužek česneku, pepř

Kaše:

  • Mrkev
  • Brambory
  • Mletý kmín
  • Rýžové mléko
  • Kousek másla

Tatarka:

  • 8 křepelčích vařených vajec
  • cca 50 ml rýžového mléka 
  • lžička jablečného octu
  • sůl, pepř podle chuti
  • trochu cukru
  • salátová okurka
  • kousek cibule
  • maximálně lžíce oleje

Postup:

Kuřecí prsa pomeleme, přidáme sůl, česnek, pepř, vejce, postrouhaný sýr. Důkladně promícháme. Obalíme v kukuřičné strouhance. Dáme si na plech pečící papír, který pomažeme sádlem nebo olejem. Pečeme do zlatova na 180 stupňů. 

Na kaši si dáme vařit mrkev a brambory (množství podle strávníků) společně se solí a mletým kmínem. Uvaříme do měkka, slijeme. Pošťoucháme a přidáme ohřáté mléko s kouskem másla.

Na tatarku si uvaříme křepelčí vejce. To trvá cca 3 minuty, můžeme nechat chvilku déle. Vychladlé oloupeme, dáme do mixéru, přidáme mléko, sůl, pepř, cukr, ocet. Mixujeme do jemna. Za stálého mixování přidáváme olej a mixujeme do požadované konzistence. Nakonec přidáme pokrájenou okurku a cibuli. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kutná Hora tipy na restaurace