Hovězí roštěnky s bulgurem


Ingredience:

  • 800 gramů hovězího masa
  • 2 cibule
  • 150 gramů slaniny vcelku
  • sádlo
  • 3 lžíce hořčice
  • hladká mouka na obalení
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • vývar (nejlépe hovězí) - litr
  • dvě hrsti sušených hub
  • bulgur nebo rýže
POSTUP:

Hovězí maso jsem nakrájela na plátky, osolila, opepřila, pomazala hořčicí z obou stran, obalila v hladké mouce a na rozpáleném sádla nechala zatáhnout. 
Potom jsem maso přendala do pekáče, posypala jsem mletým kmínem, zalila vývarem. 
Slaninu jsem si pokrájela na kostičky, nechala ji vyškvařit. Potom jsem přidala pokrájené cibule najemno a opekla do zlatova. Slaninu s cibulí jsem přidala k masu. 
Pekla jsem 2 hodiny přiklopené. Poté jsem odklopila, přidala jsem propláchnuté sušené houby, přiklopila a ještě jsem dopékala cca 20 minut. 

Jako ideální příloha je rýže, na fotce je s bulgurem



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace