Omáčka ála Bolognese

Ingredience:

  • rýžové nudle
  • červená řepa
  • mrkev
  • jarní cibulka
  • červená čočka
  • sůl, oregano, bazalka
  • česnek
  • cibule

Postup:

Cibuli s česnekem jsem opekla na tolerovaném oleji(řepkový, dýňový). Přidala jsem očištěnou a pokrájenou mrkev, řepu a kousek jarní cibulku. Chvíli opekla společně. Přidala jsem červenou čočku a zalila vodou. Vařila asi tak 30 minut. Když bylo potřeba, dolévala jsem vodou. 
Množství zeleniny pro 1 člověka - půlka cibule, 1 stroužek česneku, 1 mrkev, 1 jarní cibulka, čtvrtka řepy, 50 gramů čočky.
Nudle - necelých 100 gramů
Voda asi 300 ml

Rýžové nudle se uvaří podle návodu.

Je to výborné!



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace