Květákové placky z trouby


Ingredience:

  • květák celý
  • 2 vejce
  • pokrájená šunka, asi tak 150 gramů
  • najemno strouhaný parmazán, asi tak 100 gramů
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka, mletý kmín
  • olej
  • brambory
  • mléko
  • máslo
  • sůl, pepř, mletý kmín

Postup: 

Květák jsem uvařila do měkka, nechala vychladnout. Rozmačkala šťouchadlem na brambory najemno. Přidala vejce, šunku, sýr, koření, strouhanku. Vše promíchala, dokud nevznikla pevnější hmota, ze které šly dobře dělat placky. Troubu jsem předehřála na 200 stupňů. Na plech s pečícím papírem jsem si vyskládala placky.  Lehce pokapala olejem. Pekla do zlatova na horkovzduch. To trvá asi tak 20 minut, ale placky je potřeba hlídat, aby nebyly černé. 

Brambory jsem si uvařila do měkka, slila vodu. Mléko s máslem jsem si ohřála v jednom rendlíčku. Brambory pomačkala, nalila do nich mléko s máslem a dohromady míchala, než vznikla bramborová kaše. 

Můžeme podávat i s tatarskou omáčkou, když se nám to bude zdát moc zdravé :) .




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace