Rychlá hrášková polévka
Děti tuto polévku milují pro její krásnou zelenou barvičku a také pro její nasládlou chuť. Vyzkoušíte si ji také? Je jednoduchá a zvládne ji i začátečník v kuchyni.
Ingredience:
- olej
- cibule
- hrášek mražený sáček, plechovka sterilovaného hrášku
- sůl, pepř, mletý kmín
- vývar
- šunka nebo slanina
Olej jsem si rozpálila, hodila na něj pokrájenou cibulku najemno, opekla do zlatova. Přidala jsem mražený hrášek, nechala ho povolit. Sterilovaný hrášek i s lákem jsem přilila do hrnce. Zalila vývarem. Pokud ho nemáte, použijte bujón, ale domácí vývar je domácí vývar :). Povařila jsem asi tak 20 minut. Rozmixovala.
Polévku podávám s opečenou houskou, rohlíkem nebo s opečenou šunkou či slaninou.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za váš komentář. Ať se vám daří :).