Rychlá hrášková polévka

Děti tuto polévku milují pro její krásnou zelenou barvičku a také pro její nasládlou chuť. Vyzkoušíte si ji také? Je jednoduchá a zvládne ji i začátečník v kuchyni.

Ingredience: 

  • olej
  • cibule
  • hrášek mražený sáček, plechovka sterilovaného hrášku
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • vývar
  • šunka nebo slanina 
Postup:

Olej jsem si rozpálila, hodila na něj pokrájenou cibulku najemno, opekla do zlatova. Přidala jsem mražený hrášek, nechala ho povolit. Sterilovaný hrášek i s lákem jsem přilila do hrnce. Zalila vývarem. Pokud ho nemáte, použijte bujón, ale domácí vývar je domácí vývar :). Povařila jsem asi tak 20 minut. Rozmixovala. 

Polévku podávám s opečenou houskou, rohlíkem nebo s opečenou šunkou či slaninou. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace