Hovězí guláš

Ingredience:

  • hovězí maso
  • cibule
  • česnek
  • rajčatový protlak
  • rajče
  • sůl, pepř, mletá paprika, mletý kmín, majoránka
  • sádlo





Postup:

Cibuli si nasekám robotem najemno, maso na kostičky. Na sádle opeču cibulku do hněda, potom přidám maso, osolím, opepřím, lehce okmínuji mletým kmínem a opeču do hněda. Podleji trochou vody, přidám mletou papriku, promíchám, zaliji množstvím vody tak, aby maso bylo sice ponořené, ale vyloženě neplavalo. Přidám protlak, promíchám. Přidám pokrájené rajče, promíchám a za občasného míchání nechám vařit maso do skoro měkka.

Když je potřeba a guláš je moc hustý, tak podleji a důkladně promíchám. Čím častěji se guláš míchá, tím více se rozpadne cibule a zahustí guláš. Pokud máte dle vašeho názoru guláš málo hustý, nejlepší je ho zahustit střídkou chleba namočenou ve vodě a nechat v guláši rozvařit. 

Když je maso skoro měkké, přidám do guláše podrcený česnek a majoránku, kterou promnu v dlaních, lépe tak vynikne její chuť a vůně v guláši. 

Pokud máte gulášek raději ostřejší, můžete přidat pokrájenou sušenou papričku

Podáváme s chlebem nebo knedlíkem. 

Dobrou chuť!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kuřecí prsa, mrkvovobramborová kaše, HIT tatarka

Kutná Hora tipy na restaurace