Hovězí guláš
Ingredience:
- hovězí maso
- cibule
- česnek
- rajčatový protlak
- rajče
- sůl, pepř, mletá paprika, mletý kmín, majoránka
- sádlo
Postup:
Cibuli si nasekám robotem najemno, maso na kostičky. Na sádle opeču cibulku do hněda, potom přidám maso, osolím, opepřím, lehce okmínuji mletým kmínem a opeču do hněda. Podleji trochou vody, přidám mletou papriku, promíchám, zaliji množstvím vody tak, aby maso bylo sice ponořené, ale vyloženě neplavalo. Přidám protlak, promíchám. Přidám pokrájené rajče, promíchám a za občasného míchání nechám vařit maso do skoro měkka.
Když je potřeba a guláš je moc hustý, tak podleji a důkladně promíchám. Čím častěji se guláš míchá, tím více se rozpadne cibule a zahustí guláš. Pokud máte dle vašeho názoru guláš málo hustý, nejlepší je ho zahustit střídkou chleba namočenou ve vodě a nechat v guláši rozvařit.Když je maso skoro měkké, přidám do guláše podrcený česnek a majoránku, kterou promnu v dlaních, lépe tak vynikne její chuť a vůně v guláši.
Pokud máte gulášek raději ostřejší, můžete přidat pokrájenou sušenou papričku.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za váš komentář. Ať se vám daří :).